"Hvis Copenhagen Software ikke havde været med på holdet, var vi ikke nået i mål på samme tid og med samme kvalitet. Deres styrke er bl.a., at de arbejder tæt sammen med forretningen, rådgiver på højt niveau, er med i hele tankeprocessen og har evnen til at engagere os alle. De er virkelig fagligt dygtige og evner samtidig at sprede god stemning blandt teamet, også når det gælder de mere rutineprægede opgaver."
Jacob Egholm,  Information Services Manager

Nem og sikker navigering i et hav af online bookingmuligheder

Et komplekst backendsystem og oceaner af regler og kombinationsmuligheder på ruten mellem Esbjerg-Harwich fik DFDS til at ændre kurs. Med udgangspunkt i udviklingsplatformen ASP.net MVC har konsulenthuset Copenhagen Software udviklet en ny webbaseret bookingklient, som gør bookingprocessen smidig og hurtig og sikrer overholdelse af compliance.

Skal man krydse Nordsøen med DFDS, kan rejsen sammensættes på utallige måder. De 18 timer til søs kan fx tilbringes i luksus med champagne, jordbær, hummer og havudsigt fra kahytten, i børnehøjde masser af underholdning og leg – eller mere tilbagelænet med ølsmagning i loungen. Ved booking af sejlturen mellem Esbjerg og Harwich skal passagerer tage stilling til rejsens indhold fra A-Z. De skal bl.a. vælge kahytstype og -størrelse, om de ønsker vin og snacks i kahytten ved ankomst, hvilke restauranter hvert måltid skal indtages i, om de vil deltage i særarrangementer, og om DFDS skal hjælpe med hotelbooking ved ankomst. Og meget, meget mere.

Udbuddet er omfattende, og det var den elektroniske bookingproces også indtil august 2012 (1. juni 2012). DFDS ønskede at udskifte den udviklingsplatform, som bookingsystemet oprindelig blev bygget på for at favne den efterhånden meget komplekse bookingstruktur uden gene for kunderne. Bookingsitet skulle være hurtigere, mere fleksibelt og frem for alt stabilt.

Struktureret og standardiseret webudvikling

”Vi var fast besluttede på, at bookingsystemet fremadrettet skulle understøttes af en standardteknologi, som løbende kan opdateres og havde også en klar idé om hvilken. Vores akutte behov var god og kvalitativ sparring fra eksterne konsulenter, som både kunne lære fra sig og stå for den konkrete udvikling af løsningen i samarbejde med vores webteam. På anbefaling kom vi i kontakt med Copenhagen Software, som er eksperter i webudviklingsplatformen ASP.net MVC,” siger Jacob Egholm, Information Services Manager, DFDS.

DFDS forsøger at bruge Microsoft til alt og har erfaring med ASP.net-sproget. Dog havde ingen af de fem medarbejdere i Information Services erfaring med MVC (Model-View-Controller) – en model, man bygger koden op efter og som sikrer, at man får udviklet sin applikation på en standardiseret og struktureret måde.

Samarbejdet blev indledt med en workshop, hvor Copenhagen Software fortalte om MVC-programmering og fordelene ved det. ”Det kickstartede os til at komme med på vognen,” siger Jacob Egholm.

Tusindvis af kombinationsmuligheder

I september 2011 blev kontrakten underskrevet, og i juni 2012 gik det nye bookingsite live for ruten mellem Esbjerg og Harwich.

”Udfordringen med denne opgave har været at få kernen i passagerbookingsystemet, internt kaldet Seabook, til at kommunikere med online bookingklienten. Vi har haft Seabook i halvandet år, og der er kun få it-ansatte, der kender systemet indgående. Det kan tage lang tid at diagnosticere fejl i systemet. Derudover er der i et komplekst bookingsystem et hav af regler, et virvar af priser og tusindvis af forskellige kombinationsmuligheder, og det kræver dygtige eksperter at få det hele til at fungere gnidningsfrit med backendsystemet og sikre compliance,” siger Jacob Egholm.

Næste fase i samarbejdet er i gang og centrerer sig om opbygningen af det bookingsystem, der håndterer færgeruterne mellem Dover-Calais og Dover-Dunkerque. Hvor Esberg-Harwich sejler en gang i døgnet, sejler færgerne på den engelske kanal en gang i timen. Det stiller ekstra store krav til bookingsitet, som skal have en ekstrem høj oppetid og kunne håndtere flere brugere.
”I denne fase fokuserer vi også på at speede bookingen op, så passagerne oplever en endnu hurtigere leverance. Data fra backendsystemet skal sendes endnu hurtigere vha. caching,” siger Jacob Egholm.

Tredje fase i samarbejdet mellem DFDS og Copenhagen Software er også defineret, og her er målet at give kunderne mulighed for at logge ind og ændre i eksisterende bookinger.

Ikke nået i mål uden Copenhagen Software

De foreløbige tilbagemeldinger fra kunderne er meget positive. De oplever bookingdelen meget stabil og brugervenlig. ”Samtidig er sitet blevet pænere og mere overskueligt. Det er ikke sådan, at salget er eksploderet, for Esbjerg-Harwich er en mindre rute i DFDS-regi,” tilføjer Jacob Egholm. ”De altafgørende succeskriterier har hele tiden været øget brugervenlighed, et solidt bookingsystem, der sikkert og troværdigt kan navigere rundt blandt tusindvis af regler og sikre kunden den rette pris og service og samtidig reducere bookingadministrationen inhouse.”

Om samarbejdet med Copenhagen Software har Jacob Egholm kun rosende ord. ”Hvis Copenhagen Software ikke havde været med på holdet, var vi ikke nået i mål på samme tid og med samme kvalitet. Deres styrke er bl.a., at de arbejder tæt sammen med forretningen, rådgiver på højt niveau, er med i hele tankeprocessen og har evnen til at engagere os alle. De er virkelig fagligt dygtige og evner samtidig at sprede god stemning blandt teamet, også når det gælder de mere rutineprægede opgaver,” siger Jacob Egholm.

Har du et spørgsmål?

Så er du altid velkommen til at kontakte os

Kontakt

+45 70605034
mail@copenhagensoftware.com
Copenhagen Software A/S
Nygaardsvej 5A,
2100 Kbh.