"Vi bemærkede hurtigt, at Copenhagen Software kunne køre hele processen, lige fra møder og styring af projektet, over kontakten til marketing og salg til selve udviklingen af webapplikationerne. De har en særlig evne til at forstå forretningens krav og løse vanskelige problemstillinger."
Henrik Gjerster Hjarding – Teamleder IT

Optimeret salgsværktøj til Widex-forhandlere i 100 lande

Med en bred vifte af høreapparater og salg til 100 forskellige markeder ønskede Widex et solidt, webbaseret salgsværktøj, som støtter kunderne i at vælge det rette høreapparat. Dette krævede først og fremmest et centralt sted at opbevare data om de mange forskellige produktkonfigurationer for hvert land. Copenhagen Software fik opgaven med at udvikle backendapplikationen til produktkataloget, men overtog hurtigt færdigudviklingen af salgsværktøjet, også kaldet produktguiden.

Den danske producent af høreapparater, Widex, sælger sine produkter til godt 100 lande gennem datterselskaber, distributører, forretninger og butikskæder. Høreapparaterne kan konfigureres på uendeligt mange måder, og udbuddet varierer markant fra land til land. Produktkatalogerne, som ligger på hvert enkelt markeds website, viser samtlige produkter og konfigurationsmuligheder til netop det marked. Men for forhandlere og butiksansatte var produktporteføljen blevet for stor til at huske i hovedet, og det var tid til at optimere salgsprocessen.

”Der er overvældende mange data at holde styr på for hver enkelt sælger og ekspedient verden rundt. Vores mål var derfor at lette salgsarbejdet på hvert enkelt marked og gøre det nemmere for kunderne at vælge den helt rette løsning. Med en online Product Selection Guide ligger alle informationer i en webapplikation, og hver enkelt forhandler kan hurtigt hente data om de høreapparater, der sælges i det land og finde frem til de konfigurationer, der bedst passer til kundens særlige behov,” siger Vibeke Moos Kühle, Digital Project Manager, Widex.

Forretningsforståelse og programmeringsekspertise

For at kunne drive denne produktguide havde Widex først og fremmest behov for et centralt produktkatalog, hvor data om alle produkter og konfigurationer opbevares. Copenhagen Software blev hyret til at bygge en webapplikation, der definerer, hvilke konfigurationer der findes i hele verden, men overtog også færdigudviklingen af produktguiden.

”Vi bemærkede hurtigt, at Copenhagen Software kunne køre hele processen, lige fra møder og styring af projektet, over kontakten til marketing og salg til selve udviklingen af webapplikationerne. De har en særlig evne til at forstå forretningens krav og løse vanskelige problemstillinger”, siger Henrik Gjerster Hjarding, teamleder for it og udvikling i Widex, der fik kontakt til Copenhagen Software gennem freelancehuset for it-konsulenter Miracle Buddyshop. ”Vi søgte en dot.net-udvikler med MVC-erfaring, og fordi Stig Irming-Pedersen er så dygtig, lagde vi begge opgaver hos ham. Produktkataloget har mange nye teknologier og man kan fx tilgå applikationerne fra tablets og smartphones og integrere fra andre applikationer vha. et API, som Stig har lavet,” siger han.

Samlet op på alle udeståender

Produktkataloget er en backendløsning, der fodrer hver lokale produktguide med data. Produktguiden har et brugervenligt design og kræver blot svar på en række spørgsmål for at kunne bearbejde data i et score-system og præsentere et overskueligt udvalg over de høreapparater, som lever op til krav om fx farve, facon, størrelse og funktion.

”Produktguiden er foreløbigt oversat til 10 forskellige sprog og testes nu i USA og Canada som de første markeder. Det har været et komplekst projekt, men med hjælp fra Copenhagen Software er vi kommet meget sikkert i mål. De har formået at komme ud i alle hjørner af projektet og bevare overblikket hele vejen igennem og så har de samlet op på alle udeståender og løst de ting, der ikke fungerede,” siger Vibeke Moos Kühle. ”De har bl.a. sikret, at guiden bliver korrekt vist på alle browsere, tablets og smartphones, således at produktguiden automatisk versionerer til hvert enkelt marked, hvad angår sprog og indhold. Produktguiden kan desuden anvendes offline og tager dermed hensyn til, at ikke alle butikker og hørecentre rundt om i verden er online døgnet rundt.”

”Stig har været her siden oktober 2012 og har bidraget til vores forretning på flere niveauer. Han er meget afholdt, er faldet godt til blandt medarbejderne og kan sætte sig ind i forretningens behov. Derudover har han med sin høje faglighed løst opgaverne til UG kryds og slange. Netop derfor er vi også sikre på, at vi får glæde af Stig og Copenhagen Software i nær fremtid, når vi skal i gang med andre udviklingsprojekter,” slutter Henrik Gjerster Hjarding.

Udfordring:

Der er uendeligt mange data at holde styr på for salgspersonalet i de mange butikker og hørecentre verden rundt. Med en bred vifte af høreapparater og salg til 100 forskellige markeder ønskede Widex et solidt, webbaseret salgsværktøj, som støtter kunderne i at vælge det rette høreapparat.

Løsning:

Copenhagen Software har udviklet en backendløsning, der samler al data om produkter og konfigurationer og som definerer, hvilke produktkombinationer der findes i hvert land. Den kan oversætte alle tekster til alle sprog, samt overtage færdigudviklingen af en online produktguide, der trin for trin og baseret på et score-system hjælper forhandleren med at finde et begrænset udvalg, der matcher kundens behov.

Resultat:

Hurtig adgang til information om produktkombinationerne for hvert land og overblik for salgspersonale i butikker, kæder og hørecentre. Bedre kunderådgivning og målrettet salg på alle markeder.

Har du et spørgsmål?

Så er du altid velkommen til at kontakte os

Kontakt

+45 70605034
mail@copenhagensoftware.com
Copenhagen Software A/S
Nygaardsvej 5A,
2100 Kbh.